Modern társadalmunkban az emberek hajlamosak a valós gondjaik által okozott betegségeket, vagy a betegségnek gondolt tünetcsoportokat gyors, hatékony megoldást ígérő vegyi készítmények segítségével elnyomni, elterelve ezzel figyelmüket a mögöttük megbúvó problémákról.

Az ilyen tüneti kezelés rendkívül veszélyes lehet pl. azokban az esetekben, amikor valaki fájdalomcsillapítókat szed valamilyen krónikus panaszra (fejfájás, derékfájás, stb.), mivel a fájdalom a szervezet jelzése arra vonatkozólag, hogy valamiféle működési zavar lépett fel. Ha ezeket a jelzéseket elnyomjuk, időlegesen megszabadulhatunk ugyan a problémától, de mivel a jelzést kiváltó működési zavar továbbra is fennáll, hosszabb távon rendkívül súlyos, visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat a szervezetben, arról nem is beszélve, hogy ezek a szerek függőséget is okozhatnak, ami hasonló veszélyekkel jár mint a különféle tudatmódosítók, kábítószerek szedése.

         

A jelenség hosszú távú következménye egy beteges, önbizalom hiányos, gyógyszereket, és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeket rendszeresen szedő társadalmi réteg kialakulása, amely rengeteg pénzt költ ezekre a szerekre, emiatt más, hasznosabb dolgokról lemondva, a különféle vélt, vagy valós panaszokkal kivizsgálásokra, gyógykezelésekre járva csökken a munkaképessége, valamint az egészségügyi rendszert is nagymértékben túlterheli.

                                  

A leg veszélyeztetettebbek az olyan egyének, akik a gyógyszereket alkoholos italokkal, drogokkal, kábítószerekkel keverve szedik. Náluk hatványozottan, és sokkal hamarabb jelennek meg a függőség, és az egészségkárosodás tünetei is.

 

 

 

 

Alapvető célunk, hogy felhívjuk a társadalom figyelemét az indokolatlan gyógyszerszedés veszélyeire. Tevékenységünk nem nyereségérdekelt (nonprofit), ezért várunk, és szívesen fogadunk mindenféle támogatást, amivel bármilyen módon előmozdíthatjuk kezdeményezésünket, növelhetjük ismertségünket.
Honlapunk fejlesztés alatt áll, a közeljövőben több, a fenti témával kapcsolatos hírt, tapasztalatot, eredményt kívánunk közzé tenni. Szívesen fogadunk továbbá minden ezzel kapcsolatos építő jellegű javaslatot, észrevételt.